ACTUALIZARE DATE PRIVIND VACCINAREA IN RANDUL ANGAJAȚILOR CARE ÎȘI DESFĂȘOARĂ ACTIVITATEA ÎN ȘCOALĂ:
Informare privind gradul de vaccinare în rândul personalului angajat al Liceului Teoretic ”Grigore Moisil” Timișoara la data de 5 noiembrie 2021:
Situația cuprinde: personalul didactic, personalul didactic auxiliar,
personal nedidactic, consilieri școlari, medic școlar, asistent medical)
|
ANGAJAȚI:
|
VACCINAȚI:
(CU CEL PUȚIN O DOZĂ)
|
PONDERE:
|
148
|
121
|
81,7%
|
INFORMARE PRIVIND GRADUL DE VACCINARE
Informare privind gradul de vaccinare în rândul personalului angajat al Liceului Teoretic ”Grigore Moisil” Timișoara
ANGAJAȚI:
|
VACCINAȚI:
(CU CEL PUȚIN O DOZĂ)
|
PONDERE:
|
146
|
117
|
80%
|
Concursul "Humanitas în licee"
Căutam membri noi pentru echipa liceului. Concursul are trei etape, se desfășoară într-un cadru relaxat și plăcut, premiile sunt chiar cărțile pe care le aveți de citit.
Puteți trimite cererile de înscriere pe adresa simonaivascu2013@gmail.com până în 4 noiembrie 2021.
OCTOMBRIE - LUNA DISLEXIEI
Ziua de 6 octombrie marchează la nivel mondial Ziua Internațională de Conștientizare a Dislexiei. Dislexia nu eate o boală, ci o dizabilitate de învățare. Copilul dislexic are probleme de identificare a sunetelor și a modului în care acestea se raporteaza la litere și cuvinte (decodare). Studiile arată că această dizabilitate este transmisă în familie, deoarece o persoană dislexică are de obicei frați sau părinți care se confruntă cu aceeași problemă. Înainte de începerea școlii semnele dislexiei pot fi dificil de recunoscut, însă există unele indicii timpurii care pot indica o posibilă problemă. La vârsta școlară, profesorul de învățământ primar poate fi primul care observă că există o problemă. Severitatea acestei dizabilități variază de la copil la copil, dar starea devine adesea evidentă pe măsură ce copilul începe să învețe să citească. La nivel mondial 7-10% dintre copii au tulburări de învăţare, iar 3-5% reprezintă cazuri grave.
Liceul Teoretic Grigore Moisil face parte dintr-un proiect ERASMUS+ intitulat DYSLEXIA ASSESSMENT PROTOCOL, proiect care se adresează profesorilor de învățământ școlar și preșcolar. Partenerii din cadrul DAP sunt Asociația Dislexia din Ruse, Bulgaria, Academia Tehnică din Rezekne, Letonia, Inspectoratul Scolar Regional, Kocaeli, Turcia, și firma GedonSoft, din Bremen, Germania, cei care se ocupă cu dezvolarea aplicației pentru Android, Windows și IOS. Scopul proiectului este de a realiza o serie de instrumente de evaluare a riscului de dislexiei la copii de grupa mare, clasa pregatitoare, clasele I și a II-a, pentru grupa de vârstă 6 – 8 ani. Proiectul va dezvolta o aplicație ce va putea fi folosită de profesori la clasă pentru a afla dacă un anumit copil are riscul de a avea dislexie. Odată terminată, aplicația va putea fi accesată gratuit, și va putea fi găsită în limbile engleză, română, bulgară, letonă, turcă și germană. Aplicația va fi structurată pe nivele diferite de școlarizare și pe diferite abilități ale copilului. La crearea acestei aplicații s-a luat în considerare faptul că, deși nu există niciun remediu pentru dislexie, evaluarea timpurie și intervenția promptă oferă rezultate bune.
Un alt produs al proiectului care va putea fi folosit atât de profesori cât și de specialiști este Cartea de Exerciții, structurată pe același număr de capitole ca și aplicația. Scopul acestei culegeri este de a sugera celor interesați exerciții și jocuri pe care să le poată folosi la îmbunătățirea rezultatelor unui copil. Proiectul DAP continuă până în luna iunie 2022.