Totul despre calculatoare

Ce este un calculator?

Calculatorul este un dispozitiv electronic care poate procesa și stoca informații. Acesta poate fi utilizat în scopul îndeplinirii multor activități, precum:

  • editarea documentelor sau a videoclipurilor;
  • navigarea internetului;
  • activități recreaționale (jocuri video, ascultarea muzicii, vizionarea filmelor, etc.).

Prin eficiența și flexibilitatea pe care le oferă, calculatorul este o unealtă puternică, prezentă în majoritatea caselor și folosită în toate domeniile de activitate.

Citește mai mult (Wikipedia)

Întrebări frecvente

Această secțiune cuprinde întrebări generale, des întâlnite în mediul on-line, cu privire la computere.

Care este diferența dintre calculator și laptop?

Diferențe cheie sunt portabilitatea, sursa de alimentare, dimensiunea, capacitatea de stocare și numărul de porturi. Laptopurile sunt portabile, funcționează pe baterii și au un spațiu de stocare redus. Computerele de birou sunt staționare, funcționează la rețea, au o capacitate de stocare mai mare și mai multe porturi.

Calculatorul nu funcționează așa cum ar trebui. Ce pot să fac?

Această problemă poate apărea din multe cauze. Primul lucru care trebuie făcut este găsirea problemei, însă poți încerca următoarele rezolvări: închide programele și filele inutile, repornește computerul, șterge fișierele cache și fișierele temporare, instalează un program antivirus, efectuează un update de sistem sau oprește programele care pornesc odată cu calculatorul.

Care este diferența dintre sistemele de operare pe 32 și 64 de biți?

Un calculator pe 32 de biți procesează datele în bucăți mai mici, ceea ce poate limita performanța și compatibilitatea software-ului. Un PC pe 64 de biți procesează bucăți mai mari de date, ceea ce duce adesea la o performanță mai bună. La fel ca pantofii de mărimea potrivită, versiunea corectă de biți asigură funcționarea fără probleme a software-ului pe calculatorul dvs.

De ce produce calculatorul un sunet anormal?

Cauzele producerii unor sunete neobișnuite de către calculator pot fi diverse, cele mai frecvente fiind: acumularea prafului (în special în jurul ventilatoarelor), ventilatoare sau sursă defectate, utilizarea unui tip tradițional de stocare (ex:HDD) sau supraîncălzirea. În acest caz, este recomandată repararea sau înlocuirea componentelor de către un specialist.

Cum îmi actualizez driverele?

Actualizarea driverelor nu este un proces complicat, însă necesită răbdare. Caută driverele pentru fiecare componentă în parte și asigură-te că acestea sunt distribuite de producătorii componentelor. Apoi, urmați instrucțiunile oferite de producători pentru a instala driverele. ATENȚIE! Evită programele care descarcă automat drivere pentru toate componentele, întrucât nu găsesc întotdeauna driverele potrivite, fapt ce poate duce la erori de sistem și chiar coruperea sistemului.

Quiz

Testează-ți cunoștințele despre calculatoare.

Feedback

În caz că aveți sugestii pentru înbunătățirea paginii sau întrebări, nu ezitați să ne scrieți! În plus, dacă o întrebare este populară, aceasta poate ajunge în secțiunea "Întrebări frecvente".

Statistici

Număr feedback-uri: 263

  • Îmbunătățire: 184

  • Reparare: 79

Se încarcă...
Mesajul a fost trimis. Mulțumim!